Publicado el

Granskning visar: Sa ideligen dejtar lyckliga par (och det kan d hitta pa!)

Granskning visar: Sa ideligen dejtar lyckliga par (och det kan d hitta pa!)

Hur ideligen ar det i sjalva verket optimalt att dejta? Nago undersoknin visar att det varken bor ske forut ideligen, alternativt for sallan. Skad hurdan tillats hane mot saken dar darborta romantiska tiden i vardagskaoset?

– Smabarnsaren kommer evigt att se at att du inneha helt op. Det utspela forsavit att satta fore och saga att VI befinner sig viktiga, uppge psykologen samt sexologen Linn Heed.

Smabarnsaren = romantikdoden? Somnbrist, tidsbrist samt att ett pur manniska – ditt barn – abrupt upptar storre delen fran din tankeverksamhet befinner si bara markli anledningar at att saken dar spontana romantiken ofta tillats greppa ett kliv retur nar barnen befinner sig sma. Hur skall herre pall forbereda (och implementera) en dejt nar man i ringa man orkar rena haret? Psykologen sam sexologen Linn Heed inneha fatt fragan for.

For manga mammor kan behovet sam atra fran fysisk bekantskap till nagon delagare fordroja nar herre bar kring gallande nago baby laka dagarna, andock Linn menar att kroppslig bekantskap ick befinner si att undervarder.– Aven om hane kan kanna sig ”mattad” fran nejd sam hud, odla ar handen saso smeker ryggen i soffan alternativt nago kyss i nacken nar karl star sam diskar efter middagen likasa angelaget. Vardagsberoring oppnar lattare upp forut vardagshangel vilket lattare leder mo kuttra sju och intimitet.

Att atnjuta tid sam handlingskraft till nago dejt kan likva kannas otroligt avlagset ibland. Hur astadkomme herre?– karl bestammer sig for e DATUM sam GENOMFOR. Det kommer om en invandrare gifter sig med en medborgare aldrig att skapas en naturligt utrymme och epok. Det utspela forsavitt att satta for sam beratta att VI befinner si viktiga, eventuellt viktigast for tillfallet, darfor att pall samt onskan dra para vardagslasset med. Administrera garna tillsammans barnvakt, skada satt rimliga forvantningar. Risken befinner si overhangande biff att du blir besvikna forsavitt er malar opp alldeles for grandiosa vyer itu vad dejten skall innehalla sam medfora. Tank mysig kvalitetstid tillsammans, dar d kan koppla a, asgarva sam hitta varandra kungen nytt, inte med e litet barn saso pockar villig observan. Nog ett skumbad hemma med fa bubbel och plockmat?

Acceptera, pa anforande ifall baby saso pockar kungen observans. Det ar ju enkel att samtalet ”anda” kretsar kring barnen, vardagen, masten villig dejten. Hur kommer man forbi det? – darfor at bilda nagon behaglig kansla odl aterkalla e skont upplevt hagkomst INNAN du fick avkomma. Nagonting som er gjorde, upplevde, till och sa fortsattningsvi. Det for ede bada ater mot en kanslotillstand av att befinna uppfyllda av varandra och att dividera nagot saso tandem. Darnast kan herre ”leka” fram genom att forfatta lappar, placera fragor gallande skild teman sam da givetvis ordna in det villig sadant som ej utspelar forsavitt vardagspusslet, barnunge, goromal och ”masten”.

En pus for jobbet – acceptera tack!”En dejt medfor att du och din partner ager EXKLUSIV tidrym stav varandra, och det kan befinna nar saso helst, varje saso helst och hurda som helst.”, avser Linn Heed. Foto: Jorge Gardner / Unsplash

Maste en dejt besta kungen kvallen?– nix, bestamt inte! Saken dar kan vara gallande dagen, gallande lunchen, nar barnet befinner sig kungen dagis, college alternativt fritids. Exercera villig att tanka utanfor boxen. Ett dejt medfor att du samt din partner har UNIK tidrym stav varandra, samt det kan existera nar saso helst, varenda som helst samt hurda saso helst.

Finns det nagot nytt villig dejtfronten? – Det befinner sig no enkom ede personligt drombild sasom befinner si begransningen stav hur d kan dejta varandra. Skada det saso ofta befinner si framgangsfaktorer befinner sig nar herre anstranger sig darfor att handla det priva (behover icke besta kostsa samt pakostat), tillsamman lekfullhet (bjussa kungen sig allena) sam karnpunkt (karl kanner sig omtyck gallande precis). Appen Coupleness, darborta jag jobbar som relationsexpert, befinner sig nagon duktig hjalp mot att dejta igen och stode mot att forbli nyfikenheten i parrelationen.

Hederlig nyfikenhet befinner si nagot psykologen sam sexologen Linn Heed aterkommer mot under intervjun. Och dess antony, att uppfatta sig tamligen likgiltig, fore sin partner, befinner sig nagot man bor existera uppmarksam gallande, menar hon. – Nar n ej bryr de langre befinner si ett stark varningssignal forsavit att ni behover hejda si. Kanske ar det darfor at ni ar fullstandigt stav less sam tillsammans ackumulerad somnbrist, andock det kan jambordig beredvilligt existera att ni exkluderar din partner darfor at ni ej gitter greppa in saken dar andres tankar och emotioner, uppge Linn samt fortsatter ange varningstecken: – tillika nar man borjar benamna sin partner forut ”pappa” respektive ”mamma” samt pratar ifall denne i tredje manniska. Enar overger vi varandra saso vuxna sam bekraftar enbart varandra i rollen som paron. Nago annan alldaglig nedlagga befinner sig att hane suktar postumt egentid, vilket ar rimligt, andock nar varenda egentid fokuseras kungen sig jag och tryta kompisar och inte sin parrelation, da behover herre samt betanka kvar hursa relationen till sin delagare och ultimata kamrat ick langre prioriteras.

Nagon dejt i manaden befinner si suveran, i enlighet med farsk granskning

Hurda ofta ”behover” karl da dejta for att atnjuta nagon duktig genomslagskraft kungen relationen? Det befinner si sjalvklart individuellt, men Linn berattar forsavit ett granskning a 2016 pa 10 000 tandem med barn*. Studien visade att det allra basta varje att betrada dejt ett stig i manaden. Varfor? Tv sasom gar villig dejt oftare ann odl tenderar att jakt ovan hushallnin, barnvakt sam att man ick hinner tillsammans det sasom amna goras hemma. De tandem saso hade dejt-nights nagon passage i manaden hade storre sannolikhet att greppa forbund, jamfort tillsammans tv sasom hade dejt-nights en gang i veckan alternativt farre an nagon passage i manaden, avser Linn.

Hur kanner til hane enar om herre age nago halsobeframjande relation, att ”karleken befinner sig vardad”? – En kry samband funnit nar det finns nago naturlig balans emella mig – n – VI. Det medfo att bejaka och betrakta forsvinna egna behov, saken da andres behov samt do gemensamma behoven sasom par samt sasom att. Tank tartbitar och tenderar nagon fraktion att bli forsvinnande futtig eller ta helt pro biff omrade, vag ifall, uppg Linn sam konkretiserar:

– mig amna plocka ett superenkelt vardagsexempel: Klockan befinner si tisdagkvall… barnen befinner si hungriga, gnalliga sam trotta. Maten befinner sig icke beredd samt du vet att du plikt fixa nagon jobbdeadline efter att barnen inneha lagt sig. Stressnivan befinner si allaredan villig toppe. Din partner kommer boplats sam vill donera dig ett alskande kram samt forhoppningsvis en puss. Lite vardagshangel i en jakta belagenhet. Emedan befinner si det enkel att existera avfardande, att ge besked ”Men herregud… hjalp till att duka istallet”, eller nagot ovrig tillrattavisande. Det skapar direkt ett distan, nago friktion och en skroplig anda. Istallet darfor att ta nagra minuter sam donera varandra en karleksfullt utrymme bruten bekraftande narhet och onskan. Barnen dor ick darfor att middagen drojer plus 5 minuter, tvartom barn blir frejdig samt upprymda nar de tittar forsvinna foraldrar satta for varandra. Tank forsavit sam utfor ”ratt”. Karleksuppfyllda vuxna skapar bra vibbar for intimitet (=karlekskitt) aven trygga avkomma.

Linn Heed

Bor: Bromma.Familj: Barnen berattelse, 25, Malte, 15, och Loke, 10. Astadkommer: Leg. hjarnskrynklare, leg. psykoterapeut, sexolog sam appen Coupleness relationsexpert.